Hogy működik a színház?

2023.szeptember 23-án szombaton a Jókai 7.b osztálya a Nemzeti Színház nyílt napján vett részt a színház és dráma tantárgy keretében. A kirándulás nagyon jól sikerült, ezt Balázs Barnabás élménybeszámolója is tanúsítja.

20230928_153854

Nemzeti Színház nyílt nap

Ágota néni múlt szombaton egy szuper programra vitte el az osztályt. Egész délután a Nemzeti Színház nyílt napján vettünk részt.

Egy hosszabb utazás után érkeztünk a színházhoz. Először a színház melletti kilátót másztuk meg, onnan csodaszép kilátás tárult elénk a Duna-partra. Ezután beléptünk a színház épületébe, ahol először Molnár Ferenc: Az ibolya című egyfelvonásos darabjának főpróbáját nézhettük meg. Az előadás nagyon vicces és szórakoztató volt. A főszereplő „direktor” karaktere tetszett a legjobban. Az előadás után a kulisszajárás következett. Betekinthettünk a színház legérdekesebb helyeire (például Törőcsik Mari öltözője, igazgatóság, balett-terem). Ezután a súgó szerepével is megismerkedhettünk. Különleges történetet is hallhattunk. Színpadtechnikai bemutatót is láthattunk. Lenyűgöző volt látni, hogy a színpad fel-le mozog és mennyi mindent tudnak beállítani rajta.

A program végén kincskereső játék is várt ránk, sok feladatot kellett megoldani, amivel bejártuk az egész épületet. A játék végén ajándékot is kaptunk, ami nagyon kedves gesztus volt.

Az egész program nagyon nagy élmény volt, nekem a legjobban a tapspróba tetszett, mert jó volt belelátni, hogy mi zajlik a színfalak mögött, és milyen komoly munkát végez mindenki, hogy egy színdarab sikeres legyen. Este elfáradva érkeztünk haza, sok élménnyel gazdagodva. (Balázs Barnabás)

1695910625944