Énekverseny

Énekverseny iskolánkban „Vígan énekelj az Úrnak te egész föld!” Zsoltárok 100, 1Egressy Feszt 2023

Egressy Feszt 2023

november 27. - december 3.

Tovább


Felhívás!

Tájékoztatás és figyelem felhívás az étkezési befizetésekkel kapcsolatban


Isaszegi túra

Aki ismeri hazájának történetét, képes helyén látni saját személyének jelentőségét is.

Nyári ügyelet

Nyári ügyelet

Ügyelet minden szerdán 9 órától 12 óráig. 

Köszönet

Köszönet a támogatásért. Iskolánk elindított egy kérést, hogy a Török Béla iskola lakói és tanulói részére gyereknap alkalmából adjuk használt rollert vagy kerékpárt, sporteszközöket. Hála a szülőknek többet is tudtunk adni! Az Igazgató Asszony levele a "Tovább" gombra kattintva olvasható:

Kerületi angol verseny

Kerületi angol verseny

Boross Luca a kerületi angol versenyen III. helyezést ért el. Gratulálunk neki!


Fontos

Az ebédbefizetés határideje a téli szünet miatt rövidebb.
Növendékeink eredményesen szerepeltek a református iskolák számára rendezett matematika versenyen.
Egressy hangverseny

Egressy hangverseny
Egy mai gyermeket nem igazán érdekel, mit jelent a szabadság. Így az sem olyan fontos számára, hogy miről szólt az 1956 október 23-án kirobbant forradalom,Az évkezdés örömei

Iskolánkban forgatott a Hír tv stábja.Igazolás kiállítása

Tisztelt Szülők!
Iskolalátogatási igazolást - jogviszony igazolást - 2022. szeptember 01 - 09. között nem áll módunkban kiállítani.
Köszönjük a megértést


Nyári ügyelet 2022

Nyári ügyelet 2022

Titkárságunk minden szerdán ügyeletet tart 9-12 óráig.


Sportnap

A Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskolában 2022. június 14-én sportnapot tartottunk. 
Palánta

IMG_20220328_092806A Palánta bábszínház meglátogatta iskolánkat, és a húsvéti történetet mesélték el a gyerekeknek. Rendkívül fontos, hogy tanulóink megismerjék az ünnepek eredeti jelentőségét ebben a piacorientált világban.

Köszönjük a szolgálatot!

IMG_20220328_090123


Március 15.

DSC_0110

Két év után először ismét együtt emlékeztünk meg március 15-ről. 3.b osztályos tanulóink adtak műsort, játszották el a forradalom eseményeit, jelenítették meg a Szabadságharc eseményeit, tragédiáit.

DSC_0097


December 16-án látogatást tettünk a gödöllői Művészetek Házában. A Karácsonyi rege című előadást néztük meg, több osztály tanulói képviselték iskolánkat. Igazi karácsonyváró mesét láthattuk néphagyományainkkal, színvonalas, megjelenítésében és eszközeiben is gazdag néptáncainkkal átszőve...


Az országos bábmisszió küldetése, hogy Magyarországon minél több iskolás és óvodás gyermek helyes értékrenddel és erkölcsi alappal nőjön fel. A legtöbb előadásukat Karácsony és Húsvét előtt tartják...


Csendes nap

December 11-én, szombaton csendes napot tartottunk a karácsonyra hangolódva. A fáradtság ellenére jó volt a hangulat, úgy tűnt, a gyerekek szívesen vannak iskolában, szívesen vannak velünk. Pláne, hogy már csak egy hét van a téli szünetig.


Adventi készülődés

Ilyenkor decemberben minden reggel egy osztály ad műsort, kicsit átmelegítik a lelkünket, ráhangolódunk az ünnepre, élvezzük, hogy együtt lehetünk…ilyenkor decemberben.


Mosoly Manó dobozok

A PontVelem akció keretében meghirdetett MosolyManó dobozok a tegnapi napig – hála a sok sok felajánlásnak -,  54 doboz ajándék gyűlt össze. A mai nap fogja elszállítani a GLS futárszolgálat és a Máltai szeretetszolgálat segít a kiosztásban.


A Számológépek csapata: Lackó Bence, Tisza Emma, Tóth Renáta Dóra, Volek Tibor, első helyezést értek el Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulóján, így kvalifikálták magukat az országos döntőre...


Fogadalomtétel

A Reformáció napja alkalmából iskolánk új tanárai fogadalmat tettek, hogy a a rájuk bízottakat úgy nevelik, hogy Jézus Krisztus követőiként hitben és legjobb tudásuk szerint szolgálják Isten dicsőségét, egyházunk, hazánk javát. Új tanulóink is megfogadták, hogy legjobb tudásuk szerint igyekeznek elsajátítani a szellemi kincseket.


Még mindig itt cseng a fülemben Laura éneke. Tisztán, és szívbe markolóan: “…nem szabad félni…” Mindig megdöbbent, hányan nincsenek tisztában azzal, miért is szabadnap október 23?...


Az idén is nagyon sikeresek voltunk a kerületi mezei futóversenyen. Gyerekeink feje a verseny után nem a szomorúságtól volt lehajtva, hanem az érem hihetetlen nehéz súlya húzta. Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtak. Az a sok feszkó olykor drámában és vidámságban tört elő…🙂


A Magyar Diáksport NapjaA fény képei

A Műcsarnokban jártunk.
Az első rajzszakkörön meglátogattuk a II. Fotóművészeti Nemzeti Szalon kiállítását, ahova az ország legnevesebb fotóművészei közül hívtak meg jónéhányat. Öröm volt nézni a gyerekek érdeklődését, akik már kinézték maguknak a következő kiállítást is.


Virágtelepi Fesztivál

Idén a 3.a osztály képviselte iskolánkat a Virágtelepi Fesztivál műsorán, moldvai körtáncokat adtak elő. Iskolánkban régi hagyománya van a néptánc oktatásának, amely különleges, vidám színfolt.


Tanévnyitó

Megtelt élettel az iskola, elkezdődtek a munkás hétköznapok a gyerekek számára is.

Tanévnyitó ünnepély a Rákoscsabai Református templomban – YouTube


Iskolapóló - nyakkendő

Tisztelt Szülők!

A 2021-2022-es tanévben érvényes árak:
Nyakkendő 2.200.-
Sál 2.200.-
Póló 2.500.-


Hittantábor

Táborunk idén a lélek kincseiről szólt, 96 gyermek részvételével, sok izgalmas programmal.


Ballagás

Június 11-én 17:00-kor kezdődött iskolánkban a ballagás. Végzős diákjainknak tartottunk egy utolsó rövid osztályfőnöki órát, majd körbejárták az iskolát. 18:00-kor kezdődött ünnepi istentiszteletünk, melynek része a zászlóátadás, búcsúztatás, a végzősök megáldása. A járványügyi helyzet miatt minden tanuló csak 6 vendéget hívhatott a templomba, ehhez jegyet kaptaki, amit már tavaly is ügyesen kezeltek: lehetett érdeklődni, kinek nincs szüksége a 6 db-ra.

"Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon. Zsolt.91,11"


Évzáró

A jól végzett munka után kezdődhet a játék, a táborozás, a pihenés. Iskolánkban 14 tanuló kapott tantestületi dicséretet, Jókai plakettel tüntették ki Dula Viktória Csengét és Fodor Kövecset.


Összetartozás napja

Június 4-én megemlékezünk a Trianonban aláírt békediktátumról. Fontos feleleveníteni ezt a szomorú napot, hiszen ma már sokaknak nem egyértelmű, miért is élnek a rokonok külföldön, mi is történt ott Párizs mellett és miért?
Minden kedves tanulónk – tisztelete jeléül -, jókais ünneplő ruhában jöjjön aznap iskolába.


Az alsósosok már jöhetnek iskolába

A Hír – tv riportja az újrakezdésről:
https://www.youtube.com/watch?v=2SF2AXyge_U


Megkezdődött az oktatás az iskolák alsó tagozatán

Gondos előkészületek mellett, iskolánkban az alsó tagozatos gyerekek 70% jelenléti oktatásban vesz részt.
https://www.youtube.com/watch?v=erdOJ06NTTAOtt leszünk a megyei Herman Ottó versenyen is!

Február 24-én került megrendezésre az országos Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaverseny kerületi fordulója, melyen Léránt Dani és Molnár Laci, valamint Gál Barnabás  indult a 7. illetve 8. osztályból.
Nagyon szép eredmények születtek, Laci be is került a verseny budapesti fordulójába, melyet április 28-án tartanak.

Február 17-én rendeztük iskolánkban az országos Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny kerületi fordulóját, melyen a 7. a osztályból Molnár László és Léránt Dániel vett részt...Hétfőtől az internetre költözik az iskola

Hétfőtől mindenki készüljön digitális oktatásra! A gyerekek a felszerelésüket vigyék haza!

Nyitás ütemezetten indul március 22-én.Ma a Rákoscsabai Református Egyházközség vezetőivel egyeztettünk a Rákoskerten és Csabán folyamatban lévő és tervezett fejlesztésekről. Jól halad a rákoskerti Makovecz templom építése, ősszel már át is adhatjuk a Mester első budapesti templomát...


VII. Szépírási Verseny

Az alapvető készségek magabiztos tudása az egyik legfontosabb ismeret a későbbi tanulmányok elsajátításához. Növendékeink évről évre sikerrel vesznek részt különböző országos versenyeken. Sümegi Márton István a 3.a osztály tanulója. Nagyon büszkék vagyunk rád, gratulálunk!


Az utolsó tanítási nap karácsony előtt

Az utolsó héten már csak négy osztály járt iskolába, a többiek karanténban voltak otthon. A rögtönzött műsor mégis igen jól sikerült. Szükségünk van a rugalmasságunkra, hiszen most nem ünnepelhetünk úgy, ahogy megszoktuk, de mi itt úgy tapasztaljuk, hogy a lélek munkál közöttünk.


Áldott, Békés Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek


Minden reggel másik osztály adott műsort.

Talán minden gyermek életének legfontosabb pillanatai az ünnepek, amit igyekszünk együtt tölteni. Együtt énekelünk, meghallgatjuk egymást, és lélekben is egymás felé fordulunk...


Kedves Szülők! Kedves Gyerekek! Minden vasárnap megtekinthető a gyermek Istentisztelet a Rákoscsabai Református Egyházközség honlapján. A szolgálók sok érdekes, izgalmas történettel készülnek...A Magyar Diáksport Napját 2017 óta tartjuk számon, és jellemzően mindig szeptember utolsó péntekén kerül megrendezésre. A kezdeményezés azzal a céllal indult el annak idején, hogy a gyermekek megfelelő önképe és mentális egészsége egyaránt kialakuljon, ehhez pedig nagyban hozzájárul a testmozgás, amely sok mindenre megtanítja a fiatalokat.

Rákosmenti KrónikaTisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Ez a tanév nem a megszokott módon ért véget. Március 16-tól különleges tanrendben folytattuk az oktatást. Ismeretlen utat kellett bejárni – tanárnak, szülőnek és gyereknek egyaránt. Úgy érzem, mindannyian jól vizsgáztunk...