Énekverseny

Énekverseny iskolánkban „Vígan énekelj az Úrnak te egész föld!” Zsoltárok 100, 1Egressy Feszt 2023

Egressy Feszt 2023

november 27. - december 3.

TovábbIsaszegi túra

Aki ismeri hazájának történetét, képes helyén látni saját személyének jelentőségét is.


Egressy hangverseny

Egressy hangverseny
Egy mai gyermeket nem igazán érdekel, mit jelent a szabadság. Így az sem olyan fontos számára, hogy miről szólt az 1956 október 23-án kirobbant forradalom,Sportnap

A Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskolában 2022. június 14-én sportnapot tartottunk. 
Pénz7

Az előző hat tanév rendkívül kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján a 2020/2021. tanítási évben ismét megrendezésre kerül a pénzügyi és vállalkozói témahét, a PÉNZ7, amely az European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A PÉNZ7 időpontja: 2021. március 1-5.

https://penz7.hu/


Téli szünet

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 17. Aznap reggel találkozunk a templomnál 7:40-kor, az istentisztelet után osztálykarácsony lesz, kb. 12:00-ig, majd a jól megérdemelt pihenés következik. A szünetben mindenki nagyon vigyáz magára, és január 3-ig nem is gondol az iskolára! Az egy hétfői nap, az újesztendő első tanítási napja.


Köszöntő

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Áldott, békés Karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
Gazdag László
Igazgató

Óriás adventi koszorú

Hatalmas adventi koszorú díszíti iskolánk udvarát. Máris impozáns, pedig még szépítgetjük. A héten minden osztály meglátogatja, és minden növendékünk elhelyezi rajta a saját gömbjét. Így jelképezve összetartozásunkat, ahogy mindnyájan hordozunk egy kicsit a fényből.


Elérhetőségünk megváltozott

info@jokaim.edu.hu – a mai naptól így néz ki iskolánk villámposta címe. E-mail címünkben a sulinet.hu helyett  edu.hu szerepel. A tanárok elérhetőségei ugyanígy változtak meg.


Zeneiskolai koncert

Szeretettel ajánljuk figyelmükbe az Egressy Béni Zeneiskola karácsonyi koncertjét, december 13-án, hétfőn 17:00-kor, amelyen növendékeink is szép számmal lépnek fel. Az esemény nem iskolánkban, hanem a  Budapesten (1121) II. Rákóczi Ferenc út 121. szám alatt kerül megrendezésre.


Őszi szünet

Október 23-tól november 1-ig élvezhetik növendékeink az erdőket, az őszi kirándulásokat, vagy egyszerűen az esős időben lustálkodást.


A Reformáció Ünnepe

Minden év október 31-én ünnepeljük meg a Reformáció Ünnepét, megemlékezve arról, hogy Luther Márton 1517-ben ezen a napon tűzte ki a wittenbergi vártemplom ajtajára 95 tételét, ezzel komoly teológiai vitát indítva el. Tekintettel arra, hogy október 31. most is az őszi szünetre esik, iskolánkban november 2-án ünnepeljük a Reformáció napját. Találkozunk reggel, a templomban.


Magyar Diáksport Napja

Magyar Diáksport Napja

Szeptember 24-én és 25-én tartjuk a Magyar Diáksport Napját. Szombaton a szülők részvételére is számítunk, a szokásos rendhagyó osztályversenyeinken. Délben Jókai bablevesre is várjuk a kedves résztvevőket. Részvételi szándékukat jelezzék az osztályfőnököknél!


MOZDULJ A KLÍMÁÉRT A FÖLD KÖRÜL!

(szept.6.-okt.15.)

A Teremtés Hetéhez csatlakozva jelentkeztünk a „KLÍMAVÉDDVELEM” kampányra, amit az éghajlatvédelmi szövetség írt ki. Mit kell, lehet tennünk? Zöld mérföldeket gyűjthetünk...


Teremtés hete – rajzverseny

Közeleg a Teremtés hete. Kiállításunkra az iskola tanulói rajzot, fényképet, videóinstallációt…stb. adhatnak be. Részletek a suliban.


Ásványkiállítás

Szeptember 16-17-én Ásványkiállításnak ad helyet az iskola, ahova a gyerekek iskolaidőben jöhetnek, a szokásos rend szerint.


Virágtelepi Fesztivál

Idén a 3.a osztály képviselte iskolánkat a Virágtelepi Fesztivál műsorán, moldvai körtáncokat adtak elő. Iskolánkban régi hagyománya van a néptánc oktatásának, amely különleges, vidám színfolt.


Szülői értekezlet szeptember

Az első héten rendezzük iskolánkban a szülői értekezleteket. Alsó tagozaton szeptember 6-án, felső tagozaton szeptember 7-én. Az időpontok osztályonként eltérhetnek, érdeklődjenek az osztályfőnököknél.


Nyári ügyeleti napok

Nyári ügyeleti napok

Szerdánként 9-12 óráig van nyitva az iskola titkársága.


Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!
Bármennyire is szeretnénk meghosszabbítani a nyári szünetet, ezt nem tehetjük. Visszavonhatatlanul kezdődik a tanév.
Ehhez kapcsolódik néhány fontos információ...

Hittantábor

Táborunk idén a lélek kincseiről szólt, 96 gyermek részvételével, sok izgalmas programmal.


Ballagás

Június 11-én 17:00-kor kezdődött iskolánkban a ballagás. Végzős diákjainknak tartottunk egy utolsó rövid osztályfőnöki órát, majd körbejárták az iskolát. 18:00-kor kezdődött ünnepi istentiszteletünk, melynek része a zászlóátadás, búcsúztatás, a végzősök megáldása. A járványügyi helyzet miatt minden tanuló csak 6 vendéget hívhatott a templomba, ehhez jegyet kaptaki, amit már tavaly is ügyesen kezeltek: lehetett érdeklődni, kinek nincs szüksége a 6 db-ra.

"Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon. Zsolt.91,11"


Összetartozás napja

Június 4-én megemlékezünk a Trianonban aláírt békediktátumról. Fontos feleleveníteni ezt a szomorú napot, hiszen ma már sokaknak nem egyértelmű, miért is élnek a rokonok külföldön, mi is történt ott Párizs mellett és miért?
Minden kedves tanulónk – tisztelete jeléül -, jókais ünneplő ruhában jöjjön aznap iskolába.


Leendő elsőseink szüleinek

Mindent megtudhat, amit egy jókais szülőnek tudnia kell.


Osztályfényképezés


Zrínyi Ilona Matematikaverseny


Zajlik a fenntarthatósági témahét

A járványhelyzet rengeteg programot keresztülhúz, de mégis fontos beszélnünk a témáról, még ha szárnyaszegetten is.

https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/


A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás...


Tavaszi szünet

Március 29-én csendes napot tartunk, 30-tól április 6-ig tavaszi szünet lesz. A szünet utáni első tanítási nap április 7.


A digitális írástudás nem a távoli jövő, hanem a mindennapjaink szerves része. A mai 18 évesek fiatalabbak a világhálónál, az Intel Pentium processzornál, a Google-nál, de a Bluetooth-nál és az első iMac-nél is...


Már most jelentkezhetsz a Jókaiba!

Január 4-től Téged is várunk! Ha szeretnél családias légkörben tanulni, barátokat szerezni, ha fontos számodra a lelki megerősítés, akkor itt a helyed, jelentkezz!


Karácsonyi Istentisztelet

Idén a járvány miatt sajnos nem lehettünk együtt a templomban. Reméljük hamarosan ismét úgy ünnepelhetünk, ahogy az természetes.

Istentől Áldott, Szép Karácsonyt Kívánunk Mindenkinek!

 


Téli szünet a suliban

Téli szünet a suliban

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2020. december 17. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2021. január 4. (hétfő).


A Rákos-patak civil tudomány projekt keretében a Zöld XVII Egyesület szervezésében részt vettünk a biológia vízvizsgálaton, október 23-án, délután. Ebben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Dunavirág Vízibusza és Sevcsik András volt segítségünkre...

A teremtés hete az iskolánkban. Nagyszerű és tanulságos programokkal élvezték a gyerekek és  tanárok egyaránt. A teológiai vonatkozásokon kívül fontos természetvédelmi témák is terítékre kerültek...